CasalFarneto

CasalFarneto

Beskrivelse af producenten

Fremstillet af 100% Verdicchio fra husets egne marker i bakkerne i det centrale Marche. Jordbunden er medium i struktur, og er eksponeret mod sydøst. Druerne høstes manuelt i midten af oktober, og transporteres til vineriet i små kasser for at holde klaserne intakte. Druerne gennemgår kold maceration inden gæringen, der finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Lagres i ståltank – en lille del dog i små træfade – i ca. 6 – 8 måneder efterfulgt af flaskelagring i ca. 1 år. Vinen fremstår strågul med gyldne strejf. Duften er vedvarende med citrusaromaer, geranium og hvide ferskner. Smagen er velstruktureret, elegant og harmonisk med mindelser om friske frugter og florale aromaer og mindelser om gær i eftersmagen. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til fyldige fiskeretter; forretter med hvid sauce og ost; lyst kød; modne oste samt svampe- og trøffelbaserede retter.

Fremstillet af 100% Verdicchio fra vinmarker i Serra de’ Conti-området tæt ved Casal Farnetos ejendom. Jordbunden er af medium struktur med en del sand, og eksponeringen er sydvest. Druerne høstes på 3 forskellige tidspunkter – tidligt/september (for at opnå friskhed og syre), medium/oktober (god balance mellem sukker, modenhed og syre) og meget moden/november (for at opnå fylde, blødhed og struktur). Den første høst gæres i små træfade, og de efterfølgende 2 høste gæres i ståltanke. Lagringen varer ca. 1 år i ståltanke og mindst 1 år i flaske. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf. Duften er aromatisk og frisk med citrus, hvide blomster, hvide frugter og krydderier. Smagen er fyldig, kompleks, elegant, mineralsk og frisk og behagelig syre – lang eftersmag med mindelser om mandel, der er typisk for Verdicchio. Vinen har et meget langt liv, og kan – opbevaret korrekt – udmærket anvendes 8 – 10 år efter høst. Serveres bedst ved ca. 10 – 12 grader som ledsager til hovedretter med fisk og skaldyr eller sushi. Er også glimrende til forretter med aromatiske urter, svampe, trøfler og mediumfyldige oste.

Fremstillet af 100% Verdicchio, der er meget modne og angrebet af Botrytis (ædel råddenskab) – høsten finder ofte først sted i november. Druerne høstes på ejendommens egne marker i det centrale Marche. Jordbunden er medium til løs i strukturen, og markerne vender mod sydøst. Halvdelen af druerne gæres i ståltank, halvdelen i små træfade. Lagringen foregår ligeledes med halvdelen af vinen i træfade ca. 6 måneder og halvdelen i ståltank ca. 6 måneder – derefter blandes vinen og lagres ca. 6 måneder i ståltank efterfulgt af 12 – 18 måneder i flaske. Vinen fremstår gullig med gyldne strejf. Duften er med strejf af vanilje, honning, kvæde mandel og krydderier. Smagen er fyldig, mineralsk, let bitter men rund, blød, varm og behagelig samt meget vedvarende. Serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til modne, tørre oste eller til meget smagfulde forretter med f.eks. ost, fiskesuppe, torsk og foie gras.

Fremstillet af druer fra husets egne marker i det centrale Marche på dyb jord af mixet konsistens eksponeret mod sydøst. Den manuelle høst finder sted sent for at sikre maksimalt modne druer. Mosten gennemgår lang maceration, efterfulgt af lagring i ca. 12 måneder i store, italienske egefade afsluttende med flaskelagring i 18 – 24 måneder. Vinen fremstår intenst mørkerød. Duften er intens med mindelser om rød frugt som hindbær, blåbær og surkirsebær samt strejf af sort peber og kakao. Smagen er harmonisk og struktureret, blød og varm med bløde tanniner, meget vedvarende med en behagelig eftersmag af moden rød frugt. Serveres bedst ved ca. 18 grader som ledsager til rødt kød; vildt; braiseret kød, æggebaserede retter; pølser; modne oste – eller som et glas uden mad til.

Scroll til toppen