Fasoli Gino

Fasoli Gino

Blev grundlagt i 1925, og dyrker i dag vin på 25 ha med en samlet produktion på ca. 250.000 flasker vin. Udbuddet er stort, der produceres både hvidvin, rosé, rødvin, frizzante, spumante, dessertvin, olivenolie og grappa. Vinene fra Fasoli Gino er præget af godt håndværk, fokus på kvalitet og respekt for omverdenen og miljøet.

Den lille familiedrevne vingård ligger få km nordøst for Verona og har vinmarker i både Soave og Valpolicella. Området giver gode betingelser for fremstilling af vine: Jordbunden består dels af ler, dels af sand og sten; der er et godt mikroklima i den brede og solrige dal beskyttet af Alperne og alligevel forholdsvis tæt på Adriaterhavet.

Fasoli Gino har eksisteret siden 1925 og drives nu i tredje generation af brødrene Amadio og Natalino Fasoli – med fjerde generation på spring. Huset startede omlægning til økologisk drift i 1980 og er dermed Italiens ældste økologiske vinhus. Alle vinmarker blev certificerede i 1990.

Druesammensætning: 100% Pinot Grigio.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Pinot Grigio fra grus- og sandholdige marker på dalbunden. Opbindingsformen er Guyot. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes, hvorefter druerne presses varsomt. Gæring finder sted i ståltanke under temperaturkontrol i 15 – 20 dage. Vinen lagres i ståltank indtil flaskning.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår lyst strågul med grønlige strejf. Duften har mindelser om citrusfrugt, fersken og cantaloupemelon. Smagen er fyldig og afbalanceret og samtidig meget forfriskende med en behagelig frugtig afslutning. Serveres bedst ved ca. 8 grader som ledsager til grillet fisk og pastaretter med lette saucer som f.eks. pesto eller grøntsager, er også dejlig til supper og hvidt kød eller som aperitif. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%.

Lagring: Drikkes inden for de første 2 – 3 år efter høståret.

Druesammensætning: 100% Garganega.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Garganega fra kalk- og sandholdig jord af medium densitet i en højde på ca. 100 m over havet. Opbindingsformerne er både Pergola Veronese og Guyot. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes og presses varsomt, hvorefter mosten opbevares i ståltankt ved en temperatur på 6 – 8 grader i 10 – 15 timer. Gæring finder derefter sted under temperaturkontrol i ståltank i ca. 15 dage.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår lyst strågul. Næsen er blomsteragtig og frugtig. Smagen er harmonisk og mediumfyldig med en let eftersmag med mindelser af bittermandel. Flot balance mellem fylde, syre og friskhed. Serveres bedst ved ca. 10 grader som aperitif, suppe, fiskebaserede retter og lette oste. Normalt alkoholindhold 12,5%.

Lagring: Drikkes indenfor 3 år efter høståret.

Druesammensætning: 100% Chardonnay .

Dyrkningsfakta: Fremstilles af 100% Chardonnay fra marker med sand, ler og sten ved foden af bjergene. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 8 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes og gennemgår maceration med skindet i 12 – 15 timer ved lav temperatur, hvorefter skindet presses varsomt. Gæringen finder sted i ståltanke, hvor den gæres ved kontrolleret temperatur i ca. 10 dage. Afhængig af årgangen gæres en del af vinen i 500-liters egefade. Vinen blandes nogle uger inden flaskningen.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår strågul. Duften giver mindelser om citrus og eksotiske frugter. Smagen er elegant og harmonisk, generøs syre balanceret med kompleksitet fra den del af vinen, der har været lagret i træfad. Serveres bedst ved 11 – 12 grader som ledsager til fisk og skaldyr samt hvidt kød og indtil medium modne oste. Normalt alkoholindhold ca. 13,5%.

Lagring: Drikkes indenfor de første 3 år efter høståret.

Druesammensætning: 100% Garganega .

Dyrkningsfakta: Fremstilles på 100% Garganega fra sand- og lerholdige marker. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 10 tons/ha.

Vinifikation: Der høstes ad 3 omgange: 1. høst for at få knapt fuldmodne druer til at bevare friskhed i vinen; 2. høst når druerne er perfekt modne og 3. høst er sen høst, når sukker og smag er koncentreret i druerne. Gæringen starter i ståltanke, hvorefter vinen lagres i 500-liters egefade på bundfaldet.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår næsten guldfarvet. Kompleks duft med mindelser om modne, hvide frugter. Smagen er fyldig og med frugtige mindelser om modne frugter med flot syre, eftersmagen giver mindelser om kager og mandel. Vinen serveres bedst ved 10 – 12 grader som ledsager til hovedretter med fisk og skaldyr, men er også dejlig med aspargesretter og hvidt kød. Normalt alkoholindhold 14,5%.

Lagring: Under de rette forhold har Pieve Vecchia et lagringspotentiale på 7 – 10 år.

Druesammensætning: 100% Glera.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Glera fra vinmarker med ler og kalk i bakkerne. Opbindingsformen er Guyot. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes og presses varsomt, hvorefter gæring finder sted i ståltanke ved en temperatur på 15 – 17 grader i 10 – 12 dage. Andengæringen finder sted i lukket tank efter Charmat-metoden. Når gæringen er afsluttet, hviler vinen på bundfaldet i ca. 10 dage med daglig omrøring for fremhævning af fylde og aroma.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår lyst gullig med grønlige strejf og fine, vedvarende bobler. Duften er imødekommende og frugtig. Smagen er mediumfyldig og behageligt frisk med en delikat bitter note kombineret med et strejf af sødme. Serveres bedst ved ca. 8 grader som aperitif med canapeer eller til lette forretter, stegt fisk eller helt uden mad til. Normalt alkoholindhold ca. 12%.

Lagring: Drikkes indenfor de første 3 år efter høst.

Druesammensætning: 100% Glera.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Glera fra vinmarker med ler og kalk i bakkerne. Opbindingsformen er Guyot. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes og presses varsomt, hvorefter gæring finder sted i ståltanke ved kontrolleret temperatur på 12 – 15 grader i 10 – 12 dage. Tidlig høst betyder, at mosten har den nødvendige syre til at beholde friskheden også gennem andengæringen, der finder sted i lukket tank efter Charmat-metoden.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår lyst gullig med grønlige strejf og fine, vedvarende bobler, der er med til at fremhæve friskheden i munden. Duften er markant med noter af hvide blomster som jasmin og akacie. Smagen er frugtig, frisk og har noter af bittermandel og tørret frugt. Serveres bedst ved ca. 8 grader som aperitif, i cocktails, til lette forretter, fisk eller mellem retterne for at friske munden op. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%

Lagring: Drikkes indenfor de første 3 år efter høst.

Druesammensætning: 100% Garganega.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Garganega fra ler- og kalkholdige marker af medium densitet. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Druerne høstes inden de er fuldmodne for at sikre tilstrækkelig syre i vinen. Druerne afstilkes og presses varsomt, hvorefter saften skilles fra og gæres i ståltanke ved kontrolleret temperatur på 16 – 18 grader i 10 – 15 dage. Vinen kommes derefter på flaske for at gennemgå andengæringen i flasken, den forbliver i flasken med bundfaldet i 36 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår gylden i farven. Duften giver mindelser om brødkrumme samt citrusfrugter. Smagen er frisk og delikat med vedvarende bobler. Serveres bedst ved ca. 6 grader som aperitif, men også som ledsager til kolde forretter og rå grøntsager – er selvsagt også en klassiker til retter med fisk og skaldyr samt til pastaretter med grøntsagssaucer. Normalt alkoholindhold 12%.

Lagring: Under de rette forhold har Creaman et lagringspotentiale på 7 – 10 år.

Druesammensætning: 100% Corvinone.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Corvinone fra marker på moræneler. Opbindingsformerne er Pergola Veronese og Guyot. Udbyttet begrænses til 9 tons/ha.

Vinifikation: Druerne høstes inden fuld modenhed for at sikre tilstrækkelig syre i vinen. Druerne afstilkes og macererer i ståltank ved en lav temperatur i 12 – 15 timer. Derefter presses skindet meget varsomt, hvorefter vinen gæres i ståltanke i ca. 10 dage ved en temperatur på ca. 15 grader. Vinen forbliver derefter i ståltanken 4 – 5 måneder, inden den flaskes. Andengæringen finder derefter sted i flasken, og vinen forbliver på gæren i flasken i 24 – 36 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår lyst rosafarvet. Duften er intens, blomsteragtig og frugtig med noter af skovbær og roser. Smagen er elegant, frisk, smagfuld med en lang finish, der efterlader en behagelig friskhed i munden. Serveres bedst ved 6 – 8 grader som aperitif eller som ledsager til forretter, stegte retter og rå fisk – er også perfekt med grøntsagsretter og skaldyr. Normalt alkoholindhold ca. 12%.

Lagring: Under de rette betingelser kan vinen lagres i 5 – 7 år.

Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara fra vinmarker i morænebakker. Opbindingsformerne er både Pergola Veronese og Guyot. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes, og mosten opbevares med skindkontakt i ca. 12 – 15 timer ved en temperatur på 8 – 10 grader. Skindet presses derefter let for at sikre, at kun den bedste most anvendes med den rette pink farve. Gæring finder derefter sted i ståltank ved 12 – 15 grader i ca. 12 – 15 dage.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår lyst laksefarvet. Duften er delikat blomsteragtig. Smagen er blød og frugtig med afbalanceret struktur. Vinen er meget let drikkelig, let og behagelig. Vinen serveres bedst ved ca. 8 grader som ledsager til fiskeretter, specielt grillet eller stegt fisk, men er også meget anvendelig til hvidt kød eller pasta- og risretter med delikate smage. Ideel som aperitif med ”hapsere”; som buffetvin – eller som terrassevin. Normalt alkoholindhold 12,5%.

Lagring: Under de rette forhold kan vinen gemmes i op til ca. 4 år.

Druesammensætning: Corvinone, Corvina og Rondinella.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af Corvinone, Corvina og Rondinella fra marker i morænebakkerne ved østsiden af Gardasøen. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 13 tons/ha.

Vinifikation: Druerne presses i løbet af få timer efter høsten, og gæringen finder sted med maceration i ståltanke under temperaturkontrol i ca. 15 dage. Vinen forbliver lagret i ståltank indtil flaskning.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår lyst rubinrød. Duften er let frugtig og blomsteragtig med noter af vilde roser og friske blomster. Smagen er mediumfyldig, behagelig og frugtig. Vinen serveres bedst ved 15 – 18 grader som ledsager til lette retter, specielt med tomatsauce. Perfekt til hvidt kød eller ferskvandsfisk og snegle. Normalt alkoholindhold 12,5%.

Lagring: Bardolino er lavet til at blive drukket ung, men kan uden problemer lægges hen 2 – 4 år under de rette forhold.

Druesammensætning: Corvina og Rondinella.

Dyrkningsfakta: Fremstilles af Corvina og Rondinella fra dalsiderne i Val d’Illasi, hvor jorden primært er kalkholdig. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Der høstes ad flere omgange for at sikre optimal modenhed af druerne. En del af druerne tørres 15 – 20 dage for at fremme sukkerindhold og aromatiske komponenter, resten af druerne presses med det samme. Vinen fra de friske druer og vinen fra de tørrede druer laves indledningsvis hver for sig. Vinen fra de friske druer gærer i ståltank, mens vinen fra de tørrede druer gærer i egefade. Først efter 10 – 12 måneder blandes vinene til én vin, hvorefter den lagres yderligere 5 – 6 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår intenst rubinrød. Duften er med friske, modne frugter samt strejf af vanilje. Smagen er tør, blød, relativt fyldig og i god balance. Vinen serveres bedst ved 15 – 18 grader som ledsager til pasta- og risretter, særligt med saucer af svampe eller vildt. Kan også udmærket serveres til grillet rødt kød og mediumfyldige oste. Normalt alkoholindhold ca. 14%.

Lagring: Under de rette forhold har vinen et lagringspotentiale på op til 5 år.

Druesammensætning: Corvinone, Corvina og Rondinella.

Dyrkningsfakta: Fremstilles af Corvinone, Corvina og Rondinella fra ler- og kridtholdige marker på skråningerne. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 10 tons/ha.

Vinifikation: Efter høsten afstilkes druerne, inden gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. I februar gennemgår vinen ”ripasso” på rester fra Amaronefremstillingen, ligesom der tilsættes tørrede druer for at tilføre vinen mere struktur og kompleksitet. Efter endt ripasso lagres vinen 16 – 24 måneder i egefade.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår rubinrød. Duften er påtrængende og elegant med mindelser om kirsebær, skovfrugter og vanilje. Smagen er blød og behagelig med mindelser om rød frugt, flot struktur og lang afslutning. Vinen serveres bedst ved ca. 15 – 18 grader som ledsager til grillet rødt kød, stegt kød, vildt og modne oste. Normalt alkoholindhold ca. 15%.

Lagring: Under de rette forhold har vinen et lagringspotentiale på 5 – 7 år.

Druesammensætning: Corvinone, Corvina og Rondinella.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af Corvinone, Corvina og Rondinella fra marker på bakkerne, hvor jorden er stenet og kalkholdig. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 10 tons/ha.

Vinifikation: Efter høsten tørres druerne i 20 – 30 dage i små bakker, hvorefter de afstilkes og presses. Gæringen finder sted i egefade i ca. 20 dage ved kontrolleret temperatur. Efter første gæring kommes vinen i 500-liters fade, hvor den modner i ca. 4 måneder. Derefter gennemgår vinen ”Ripasso” på rester fra Amarone-fremstillingen, ligesom der tilsættes yderligere nogle tørrede druer, hvorefter andengæringen – der varer ca.  2 uger – finder sted. Denne Ripasso-proces giver yderligere struktur og krop til vinen, ligesom alkoholindholdet hæves. Efterfølgende lagres vinen i en blanding af barriques og 500-liters fade.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår dybt rubinrød. Duften er fyldt med krydderier som f.eks. kanel, kløver og sort peber. Smagen er rund og elegant med fint afpassede tanniner, fyldig og med meget flot balance. Valpo serveres bedst ved 17 – 18 grader som ledsager til grillet rødt kød, stuvninger, vildt og modne oste. Normalt alkoholdindhold ca. 16%.

Lagring: Ved korrekt opbevaring har Valpo et lagringspotentiale på 8 – 10 år.

Druesammensætning: 70% Corvina og 30% Rondinella.

Dyrkningsfakta: Fremstilles på 70% Corvina og 30% Rondinella fra vinmarker med en del ler og kalk i San Ambrogio i Valpolicella. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 5 tons/ha.

Vinifikation: Druerne tørrer i 5 – 6 måneder knap et halvt år på Fasoli Ginos ventilerede loft, før de presses. Det giver en meget intens most, som gærer ved lav temperatur i ståltanke i 25 – 35 dage. Herefter kommer vinen på egefade, hvor den lagres i minimum tre år. I løbet af denne periode udvikler hvert fad sig forskelligt, og Fasoli-brødrene danner sig ved jævnlige prøvesmagninger i løbet af de fire år et godt indtryk af de forskellige fades indhold, så de kan skabe den optimale blanding til den endelige vin.

Vinbeskrivelse: Det er en mørk sag med ufattelig lækker duft af blommer, solbær og mørke kirsebær. Ingen tvivl om, at vinen har et højt alkoholindhold, men det balanceres af en flot frugt og for Amarone så typisk bitterhed med en vis syre og et tannisk bid. Det er en særdeles lækker Amarone, som har kræfter nok til de mere udfordrende retter, ideel som ledsager til f.eks. rødt kød, vildt og modne oste – eller evt. uden noget til som afslutning på måltidet. Serveringstemperatur ca. 18 grader. Normalt alkoholindhold ca. 15%.

Lagring: Korrekt opbevaret har vinen et lagringspotentiale på 10 – 15 år.

Druesammensætning: 65% Corvinone, 20% Corvina og 15% Rondinella.

Dyrkningsfakta: Fremstilles på 65% Corvinone, 20% Corvina og 15% Rondinella fra marker med en del ler og kalk. Opbindingsformen er Pergola Veronese. Udbyttet begrænses til 5 tons/ha.

Vinifikation: Alteo er Fasoli Ginos store Amarone, opkaldt efter én af Fasoli-brødrenes sønner, Mateo. Særligt udvalgte druer tørres 5 – 6 måneder i små trækasser, hvorefter de presses. Gæringen – der varer 25 – 35 dage – finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Efter gæring lagres vinen i egefade i minimum 3 år.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår med en flot rødbrun farve, som med årene vil blive endnu mere udpræget. I næsen finder man de tørret frugt, sort peber, kaffe, lakrids og vanilje. Smagen er fløjlsblød, harmonisk og vedvarende med mindelser om chokolade og blommer, men også med en god syre, og en smukt integreret fadlagring. Eftersmagen er ekstremt lang, hvor sødme og bitterhed går hånd i hånd. Det er en utroligt lækker Amarone, som det vil tage tid at ‘tygge sig igennem’, men som løbende vil afdække nye lag i oplevelsen. Der laves meget små mængder af den.  Alkoholindhold normalt op til ca. 17%.

Lagring: Lagringspotentiale ved korrekt opbevaring 15 – 20 år.

Druesammensætning: 100% Cabernet Sauvignon.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Cabernet Sauvignon fra dalsiderne i Val d’Illasi, hvor jorden primært er kalkholdig. Opbindingsformen er Cordon. Udbyttet begrænses til 12 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes og presses let, hvorefter gæring finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med maceration i ca. 8 – 10 dage med jævnlig overpumpning af mosten over ”hatten” for at udtrække farve og smag. Vinen lagres i egefade i ca. 8 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår typisk rubinrød. Duften er indledningsvis vinøs med typiske græsagtige noter, intens og direkte. Smagen er blød, varm, fyldig og harmonisk med behagelige tanniner. Serveres bedst ved 16 – 18 grader som ledsager til stegt kød, vildt, modne oste og smagfulde retter i øvrigt. Normalt alkoholindhold ca. 13%.

Lagring: Under de rette forhold har vinen et lagringspotentiale på op til 5 år.

Druesammensætning: Fremstillet af en blanding af Pinot Noir og Merlot.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af en blanding af Pinot Noir og Merlot fra marker med stort indhold af kridt, sand og sten. Opbindingsformerne er Pergola Veronese og Guyot. Udbyttet begrænses til 6 tons/ha.

Vinifikation: Druerne afstilkes og gæres i ståltanke ved kontrolleret temperatur. Vinen lagres derefter i 500-liters egefade, der har været brugt 1 – 2 gange tidligere i ca. 24 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår klart rubinrød. Duften er med noter af blomme, skovbund og viol. Smagen bekræfter duften, og eftersmagen har behagelig tannin, mineralitet og ekstraordinær elegance. Vinen serveres bedst ved 18 – 20 grader til smagfulde forretter, polenta, afskåret pålæg og braiseret kød. Normalt alkoholindhold ca. 15%.

Lagring: Under de rette forhold kan vinen lagres i op til 8 – 10 år.

Druesammensætning: 100% Cabernet Sauvignon.

Dyrkningsfakta: Fremstillet af 100% Cabernet Sauvignon fra mark med morænejord. Opbindingsformen er Guyot. Høsten begrænses til 6 tons/ha.

Vinifikation: Efter høsten lægges de særligt udvalgte druer til tørring i specielle bakker. Gæringen finder sted i ståltanke ved kontrolleret temperatur i ca. 20 dage, hvorefter vinen lagres i barriques i ca. 24 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår dybt rubinrød. Duften giver mindelser om tobak, kaffe, sort peber og mørke frugter. Smagen er intens, varm og delikat tanninholdig, eftersmagen er både sød og stram – som grundlæggeren af Fasoli Gino-vineriet, den er opkaldt efter. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til retter med rødt kød, vildtfugle, og braiseret kød – er dog også dejlig med modne oste eller til fede fisk som f.eks. ål. Normalt alkoholindhold ca. 16%.

Lagring: Ved korrekt opbevaring har vinen et lagringspotentiale på ca. 10 år.

Druesammensætning: 100% Merlot.

Dyrkningsfakta: Fremstilles på 100% Merlot fra kalkholdig jord i fladlandet. Opbindingsformerne er både Pergola Veronese og Guyot. Udbyttet begrænses til 5 tons/ha.

Vinifikation: Efter høsten tørres druerne ca. 80 dage i net. Gæringen finder sted ved kontrolleret temperatur i ståltanke. Efter gæringen lagres vinen i 16 – 18 måneder i franske egefade.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår intenst rubinrød. Smagen er blød med mindelser om modne røde frugter, læder, trøffel og lakrids. Smagen er fyldig og rig men med flot balance. Calle serveres bedst ved 14 – 16 grader som ledsager til grillet eller braiseret kød eller til pastaretter med fyldig sauce. Normalt alkoholindhold ca. 16%.

Lagring: Under de rette betingelser kan Calle lagres i op til 10 – 15 år.

Druesammensætning: 100% Merlot.

Dyrkningsfakta: Fremstilles på 100% Merlot fra kridtholdige marker med løs jord. Opbindingsformerne er både Pergola Veronese og Guyot. Udbyttet holdes nede på 5 tons/ha.

Vinifikation: Druerne hænges til tørre i ca. 80 dage på net. Efter presning gæres vinen i ståltanke ved kontrolleret temperatur, hvorefter den lagres i franske egefade i ca. 36 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår intenst rubinrød. Smagen er blød med mindelser om modne røde frugter, læder, trøfler og lakrids. Rig og fyldig eftersmag og en vin med flot balance. Orgno serveres bedst ved ca. 18 grader som ledsager til grillet eller braiseret kød, vildt eller pastaretter med fyldig sauce – men den er også skøn som afslutning på måltidet uden mad til. Normalt alkoholindhold op omkring 17%.

Lagring: Under de rette opbevaringsforhold har Orgno et lagringspotentiale på 10 – 15 år.

Druesammensætning: 100% Pinot Noir.

Dyrkningsfakta: Fremstilles på 100% Pinot Noir fra en lerholdig og sandig mark med let hældning. Opbindingsformen er spurred Cordon. Udbyttet begrænses til 5 tons/ha.

Vinifikation: Efter høst lægges druerne til tørring i specielle kasser. Vinen gæres i egefade med manuel nedpresning af ”hatten” i ca. 15 dage. Efter gæring lagres vinen i 36 – 48 måneder i franske fade.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår intenst rubinrød. Duften er intens med klare mindelser om de tørrede druer. Smagen er krydret med en harmonisk blanding af modne røde frugter, tanninerne er fine og vedholdende og balanceret med fin syre – eftersmagen er lang og behagelig. Sande serveres bedst ved ca. 18 grader som ledsager til stuvet kød eller pastaretter med fyldig sauce eller til modne oste. Normalt alkoholindhold ca. 16%.

Lagring: Under de rette betingelser har Sande et lagringspotentiale på 10 – 15 år.

Druesammensætning: 100% Garganega.

Dyrkningsfakta: Fremstilles på 100% Garganega fra kridtholdig jord i dalbunden. Opbindingsformerne er både Pergola Veronese og Guyot. Udbyttet begrænses til 4 tons/ha.

Vinifikation: Udvalgte drueklaser tørres i net i 5 – 6 måneder, og i slutningen af februar presses druerne varsomt. Gæring finder sted i barriques i 15 – 20 dage. Vinen lagres i barriques i 24 – 30 måneder.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår ravfarvet. Duften er med mindelser om tørret frugt og et strejf af bittermandel. Smagen er fyldig, sød, krydret og med mindelser om vanilje og bittermandel. Serveres bedst ved 14 – 16 grader som ledsager til desserter – meget gerne med hasselnød, mandel eller tørret frugt. Er også fremragende til blåskimmelost. Normalt alkoholindhold 12,5%.

Lagring: Under de rette forhold har vinen et lagringspotentiale på 7 – 10 år.

Scroll til toppen