Torrevento

Torrevento

Fremstillet af en blanding af Bombino Bianco og Pampanuto fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOC-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig, alluvial og med medium tekstur, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Opbindingsformen er Spurred Cordon. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i midten af september. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 3 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 12%.

Vinen fremstår strågul med grønlige strejf, duften er fin og delikat med noter af vilde blomster, smagen er tør, blød og rund med noter af eksotiske frugter. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til dampet og grillet fisk og skaldyr. 

Fremstillet af 100% Fiano fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i starten af september. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%.

Vinen fremstår strågul med grønlige strejf, duften er fin og delikat med noter af vilde blomster og frugt, smagen er intens og frisk. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til dampet og grillet fisk samt skaldyr.

Fremstillet af blanding af Bombino Bianco og Chardonnay fra marker i 450 – 500 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalkholdig. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 5.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 8 tons druer/ha.

Der høstes manuelt, normalt i midten af september. Der presses let, hvorefter der gæres under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltanke, 6 måneder i barriques afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%.

Vinen fremstår strågul med gyldne strejf, duften er fin med noter af vilde blomster og eksotisk frugt, smagen er tør, blød og rund med mindelser om eksotisk frugt. Serveres bedst ved 10 – 12 grader, og udover at være en flot ledsager til retter med fisk og lyst kød, er det også en hvidvin, der er flot efter måltidet uden mad til.

Fremstillet af 100% Bombino Nero fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOC-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig, alluvial og med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i slutningen af september / starten af oktober. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12%.

Vinen fremstår pink med lyse purpurglimt, duften er frugtig og smagen er balanceret, fyldig, rund med noter af eksotiske frugter. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til hele måltidet, hvis det ikke er for tungt, ellers til supper, hvidt kød og delikate oste.

Fremstillet af 100% Bombino Nero fra marker i 400 – 500 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOCG-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 10 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i starten af oktober. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca.  4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 12%.

Vinen fremstår intens pink, duften er frugtig med mindelser om bær, smagen er fyldig, behageligt balanceret, blød og rund. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til hele måltidet, hvis det ikke er for tungt, ellers til supper, hvidt kød og delikate oste.

Fremstillet af 100% Negroamaro fra marker i ca. 50 m’s højde i Salento-området i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9-10 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted med temperaturkontrol med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%.

Vinen fremstår dybt rubinrød, og med alderen udvikler den orange strejf, duften er intens og fyldig, smagen er afbalanceret, fyldig med noter af røde bær. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, hårde oste og salami.

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i Mandurien og Sava i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9 – 10 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske, inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 13%.

Vinen fremstår dybt rubinrød med purpurstrejf, der udvikler sig til granatrød med alderen, duften er intens, fyldig og krydret, smagen er afbalanceret, fyldig med let sødlige noter. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami.

Fremstillet af blanding af Nero di Troia og Aglianico fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOC-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig, alluvial og med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i sidste halvdel af oktober. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltank med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%.

Vinen fremstår rubinrød udviklende sig til granatrød ved lagring, duften er fyldig og krydret med noter af bær, smagen er behagelig, fyldig og velafbalanceret. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami.

Fremstillet af blanding af Nero di Troia og Primitivo fra marker i 50 – 400 m’s højde i det centrale Tarantino i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltank efterfulgt af nogle måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold 13%.

Vinen fremstår rubinrød med purpurstrejf, duften er frisk og intens med krydrede noter, smagen er rund, blød og med mindelser om røde bær. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami.

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i 50 – 100 m’s højde i den centrale del af Tarantino i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltanke efterfulgt af nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%.

Vinen fremstår rubinrød med purpurstrejf, duften er frisk og intens med krydrede noter, smagen er rund, blød og behagelig. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami.

Fremstillet af blanding af Primitivo og Nero di Troia fra marker i 50 – 450 m’s højde i Murge og Primitivo-zonen i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9½ tons druer/ha.

Der høstes sent, efter at druerne har gennemgået let tørring på stokkene. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke og nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%.

Vinen fremstår dybt rubinrød med purpurstrejf, duften er intens, fyldig og med kryddernoter, smagen er balanceret, fyldig med let sødlige noter. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami.

Fremstillet af blanding af Negroamaro og Malvasia Nera fra marker i ca. 50 m’s højde i Salice Salentino DOC-området i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted midt i september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltanke, ca. 1 år i træfade afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13,5%.

Vinen fremstår dybt rubinrød med granatfarvede strejf, duften er intens og fyldig, smagen er harmonisk, stor krop og afbalanceret. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til stege, vildt, hårde og modne oste – eller som et glas efter måltidet.

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i ca. 50 m’s højde i Primitivo di Manduria DOC-området i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 6.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 7 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 10 måneder i ståltanke, 6 måneder i barriques afsluttende med nogle måneders flaskelagring inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 14%.

Vinen fremstår dybt rubinrød, duften er intens og fyldig, smagen er fyldig og i god balance. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til stegt rødt kød, hårde oste og salami.

Fremstillet af 100% Nero di Troia fra marker i 400 – 500 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOCG-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i slutningen af oktober / starten af november. Gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke, ca. 1 år i træfade afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%.

Vinen fremstår dybt rubinrød med granatrøde strejf, duften er intens og fyldig med noter af røde bær, smagen er fyldig, stor krop, afbalanceret og med krydrede noter. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami – men er også en dejlig ”After Dinner-vin”.

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i ca. 50 m’s højde i det centrale Primitivo di Manduria DOC-område i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 6.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 7 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 10 måneder i ståltanke, ca. 6 måneder i barriques afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 14,5%.

Vinen fremstår dybt rubinrød, duften er intens og fyldig, smagen er afbalanceret og fyldig med god krop. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til stegt rødt kød, hårde oste og salami.

Fremstillet af blanding af Nero di Troia og Cabernet Sauvignon fra marker i 400 – 500 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 5.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 8 tons druer/ha.

Der høstes manuelt, normalt midt i oktober. Gæringen finder sted med lang maceration (udblødning af skindet) under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke, ca. 1 år i barriques samt nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13,5%.

Vinen fremstår dybt rubinrød med granatfarvede strejf, duften er behagelig og frugtig med noter af vanilje, smagen er fyldig og afbalanceret med stor krop, krydret og vedvarende. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami – er også dejlig uden mad til efter måltidet.

Fremstillet af 100% Nero di Troia fra mark i 480 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOCG-området i Apulien. Der er tale om en enkeltmarksvin fra marken ”Piana di San Giuseppe”. Jordbunden er kalkholdig klippe. Opbindingsformerne er Spurred Cordon og Guyot, plantetætheden er ca. 3.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 6 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i begyndelsen af november. Gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i cementfade, ca. 1 år i træfade og nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13,5%.

Vinen fremstår meget mørkt rubinrød med purpurstrejf, duften er fyldig og vedvarende med noter af krydderier og mørke bær, smagen er fyldig, rund, lang med stor frugt. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, lam, stege, vildt, modne oste og afskåret pålæg – men er også skøn som ”meditationsvin”.

Fremstillet af 100% Moscato Reale di Trani fra vinmarker i ca. 300 m’s højde i Moscato di Trani DOC-området i Apulien. Jorden er alluvial med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 5.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 6 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i slutningen af september efter let tørring af druerne på stokkene. Presses let, hvorefter gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke – gæringen afbrydes for at bevare sødme i vinen. Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12,5% – restsukkerindhold ca. 70 gr/l.

Vinen fremstår strågul med gyldne strejf, duften er intens og Muscat-typisk, smagen er sød, velafbalanceret med noter af eksotiske frugter. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til kager, tærter og andre desserter – er dog også skøn som ”meditationsvin”.

Fremstillet af 100% Bombino Bianco fra vinmarker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i starten af september. Der presses let, hvorefter der gæres i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 11%.

Vinen fremstår strågul med grønlige strejf, duften er fin og delikat med noter af vilde blomster, smagen er frisk og frugtig med behagelig syre. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til dampet eller grillet fisk eller skaldyr.

Fremstillet af 100% Bombino Nero fra vinmarker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha.

Høsten finder normalt sted i starten af oktober. Der presses let, hvorefter der gæres i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 11%.

Vinen fremstår pink med lyse purpurstrejf, duften er frugtig, smagen er fyldig, rund med noter af eksotisk frugt og behageligt balanceret. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til hele måltidet eller til suppe, hvidt kød, ost og pizza.

Scroll til toppen