Vinrejser

Vinrejsen til Valpolicella 2021

Som udmeldt blev den udbudte tur til Rheingau i 2021 desværre ikke til noget, da vi ikke kom op på de 25 tilmeldte, der er tvingende nødvendige for at gennemføre disse ture.

Det er jo svært for mig at vide, om det er destination; Coronasituationen; prisen, programmet eller tidspunktet på året, der har været primær årsag til, at minimumsantallet ikke blev opnået.

Jeg har dog været i kontakt med busselskab og hotel i Valpolicella, så jeg er frisk på at udbyde en tur til Valpolicella i samme uge, som vi skulle have været til Rheingau, så må vi se, hvor mange der har lyst til at tage med dertil 😊.

Jeg finder det mest fair, at de, der havde tilmeldt sig turen til Rheingau har fortrinsret til at tilmelde sig turen til Valpolicella, da de jo havde regnet med at skulle på vinrejse i den uge. De får ”et forspring” til og med 27/9-20 til at tilmelde sig turen til Valpolicella, hvis de vil med.

Jeg tager i sagens natur imod tilmeldinger fra andre med det samme – disse tilmeldinger bliver så sat på venteliste, til jeg har hørt fra dem, der var tilmeldt turen til Rheingau, hvorefter jeg fylder op fra ventelisten i den rækkefølge, jeg har modtaget tilmeldingerne.

Selve turen til Valpolicella bliver stort set ”en genudsendelse” af den tur, der var tænkt gennemført i år, men som blev aflyst grundet Corona-situationen. Jeg har endnu ikke været i kontakt med producenterne for at aftale de nye besøgstidspunkter, men det antager jeg vil være en formssag, når vi er ude i så god tid – det primære er bus og hoteller, og de er på plads. Selvfølgelig er jeg nødt til at tage et lille forbehold for, at en producent eller 2 kan blive skiftet ud, eller at besøgsrækkefølgen bliver ændret, men essensen af turen er som nedenfor anført. Selvfølgelig vil jeg informere om eventuelle ændringer i programmet, når de bliver kendt.

Jeg mener selv, at turen har et rigtigt interessant program, og det bliver en blanding af gensyn med gamle kendinge og nye ansigter – både hvad angår overnatningssteder, vinproducenter og spisesteder, så mon ikke det bliver en god og hyggelig tur?

Bemærk, at der igen er adskillige spisninger med i turens pris.

Overnatningshotellet i Tyskland er Holiday Inn Express i Schwabach (https://www.express-schwabach.de/), der også var overnatningshotel på turen til Piemonte i 2019. Der er tale om en opgradering i forhold til vores tidligere overnatningshotel i Denkendorf, og jeg mener så absolut, at det er den mindre omvej (ca. 25 – 30 km på motorvejen) værd. Hotellet har dejlig morgenmad og komfortable værelser, eneste minus er, at der ikke er aftensmad på hotellet, men der er både en god mulighed for at spise i nabobygningen – eller man kan befordre sig ca. 2½ km ind til Schwabach centrum, hvor der er adskillige restauranter.

Hotellet, vi skal bo på i Italien, er Villa Quaranta (https://www.villaquaranta.com/en/), der også blev benyttet som ét af hotellerne i området på turen i 2018. Der er tale om et dejligt hotel med gode faciliteter beliggende tæt på vinområdet, så det giver mindre kørsel i begge ender af dagen. Hotellet har en glimrende egen restaurant (som vi kommer til at prøve under opholdet; veludstyret motionsområde; både indendørs termalsk bad og udendørs svømmebassin. Værelserne er gode, og morgenmaden er glimrende. Eneste minus er, at området omkring hotellet er kedeligt, men dels er vi jo ikke så meget på hotellet, at det lægger op til de store udflugter, dels kan man jo så enten gå ud i parken ved hotellet, eller benytte sig af hotellets faciliteter. Der er et udmærket indkøbs-supermarked få hundrede meter fra hotellet.

Vi kører igen i 2021 med Olesens busser, og omkring selve kørslen kan jeg indledningsvis oplyse, at vi gør, som vi plejer: Kørestræk på 2 – 2½ time afbrudt af pauser på 15 – 30 minutter. Der er mulighed for at købe vand, sodavand og øl på hele turen.

Turens program lyder som følger:

Lørdag d. 29/5-21:
Kl. 0700        Afgang fra Rådmandshaven i Næstved
                      Mulighed for opsamling på Vordingborg Banegård og Cementen i Nykøbing F
Kl. 0900        Færge Gedser – Rostock
                       Kørsel gennem Tyskland
Aften             Ankomst til Hotel Holiday Inn Express, Schwabach
                      Aftensmad på egen hånd

Søndag d. 30/5-21:
Kl. 0800        Afgang fra hotellet
Eftermiddag Ankomst til Villa Quaranta
Aften             Aftensmad på hotellet eller andet sted på egen hånd

Mandag d. 31/5-21:
Kl. 0900        Afgang fra hotellet
Kl. 0930        Besøg og vinsmagning hos Le Marognole www.lemarognole.it i Marano di Valpolicella      
Kl. 1300        Besøg og vinsmagning hos Ugolini https://www.tenuteugolini.it/en/ i San Pietro in Cariano
Kl. 1700        Besøg og vinsmagning hos Venturini https://www.viniventurini.com/eng/index.php i San Floriano. Smagningen bliver ledsaget af pålægsbuffet fra Sapori del Portico, og det er igen i 2021 muligt at bestille delikatesser derfra til at tage med hjem

Tirsdag d. 1/6-21:
Kl. 0930        Afgang fra hotellet
Kl. 1030        Besøg og vinsmagning hos Le Morette http://www.luganalemorette.it/?lang=en ved Peschiera
Kl. 1400        Eftermiddagen på egen hånd i Bardolino by
Kl. 1930        Menu inklusive vin, vand og kaffe hos Ristorante L’Unico https://www.hmaximilian.it/en/lunico/ i Bardolino

Onsdag d. 2/6-21:
Formiddag    Formiddagen på egen hånd til at benytte hotellets faciliteter, gå en tur m.v.
Kl. 1300        Afgang fra hotellet
Kl. 1330        Besøg og vinsmagning hos Zyme http://www.zyme.it/en/ i San Pietro in Cariano
Kl. 1630        Besøg og vinsmagning hos Begali https://www.begaliwine.it/ i San Pietro in Cariano
Kl. 1930        Aftensmad på Enoteca della Valpolicella http://www.enotecadellavalpolicella.it/ i Fumane

Torsdag d. 3/6-21:
Kl. 1200        Afgang fra hotellet
Kl. 1300        Besøg og vinsmagning hos Tenuta Sant’Antonio https://www.tenutasantantonio.it/it/landing i Colognola ai Colli
Kl. 2000        Aftensmad på Villa Quaranta

Fredag d. 4/6-21:
Kl. 0900        Afgang fra hotellet
Kl. 1100        Besøg og vinsmagning hos Villa Corniole http://www.villacorniole.com/en/. Smagningen er ledsaget af en let frokost, der er inkluderet i turens pris
Aften             Ankomst til Holiday Inn Express, Schwabach
                      Aftensmad på egen hånd

Lørdag d. 5/6-21:
Kl. 0730        Afgang fra hotellet
Kl. 1700        Færge Rostock – Gedser. Aftenbuffet er inkluderet i turens pris
Kl. 2030        Ca.-ankomst til Rådmandshaven i Næstved efter evt. afsætning i Nykøbing F og Vordingborg

For lidt nærmere beskrivelse af turens programpunkter se nedenfor.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

I turens pris er der – udover transporten – inkluderet:

 • Formøde ca. 1 uge inden afrejse, hvor der gives supplerende informationer om turen
 • Overnatning på Hotel Holiday Inn Express i Schwabach på både ud- og hjemrejse inklusive morgenmad
  Overnatning på Villa Quaranta fra søndag til fredag inklusive morgenmad
 • Alle besøg og vinsmagninger, der er nævnt i programmet
 • Aftensmad tirsdag, onsdag og torsdag (samt til dels mandag, hvor pålægsbuffeten kan gøre det ud for aftensmad)
 • Morgenbuffet på færgen Gedser – Rostock
 • Aftenbuffet på færgen Rostock – Gedser
 • Sandwich i bussen på strækningerne Rostock – Schwabach; Schwabach – Italien og Schwabach – Rostock
 • Vinsmagning på vej til og fra Italien
 • Kaffe/te, der laves på de længere kørestræk
 • ”Knas” og søde sager på hele turen
 • Mulighed for hjemtransport af op til 60 fl. vin pr. deltager – labels til at sætte på kasserne udleveres

Ikke omfattet af deltagerbetalingen:
Drikkevarer til aftensmaden alle dage på nær tirsdag (og mandag)

Deltagerpris pr. person:
Indkvartering i dobbeltværelse på Villa Quaranta kr. 10.600,-

Enkeltværelsestillæg kr. 1.400,-

Tilmelding:
Turen gennemføres ved minimum 25 tilmeldte, og tilmeldingen lukkes ved 35 tilmeldte. Tilmeldingsfristen er 15/10-20.

Vil du med på turen, så send mig en mail på naef@stofanet.dk med navn(e) på deltager(e), der ønskes tilmeldt. Hvis der stadig er plads, når jeg modtager din mail, får du en bekræftelse fra mig, hvorefter du senest 15/10-20 bedes indbetale kr. 3.000,- i depositum pr.  tilmeldt person på konto 6822 1326405. Efterfølgende vil du modtage besked om indbetaling af restbeløb – evt. i 2 rater, hvis det ønskes.

Turen arrangeres ikke af et firma, der er tale om en rejse i privat regi, derfor skal du vide at:

 • Din tilmelding er bindende
 • Det beløb, du har indbetalt efter tilmeldingsfristens udløb kan ikke forventes refunderet, da jeg afgiver bindende bookinger af bl.a. hotelværelser

Supplerende oplysninger om turen:

Bussen:

Vi kører i en 50-personers bus, hvor vi – alt efter antal tilmeldte – får indrettet et antal siddegrupper, hvis der er ønske om det, og der vil som sædvanligt også være et par tomme sæder, så man kan ”være lidt på tværs”, hvis der er behov for det. Der vil som nævnt ovenfor blive serveret vin, kaffe og knas på de lange køredage, og der vil være mulighed for at købe øl og vand undervejs. Der vil også være mulighed for at købe ”en lille spids” om morgenen på ud- og hjemrejsedagene.

Har du ønske om placering et bestemt sted i bussen, er du velkommen til at tilkendegive det i forbindelse med tilmeldingen, så vil jeg så godt som muligt prøve at imødekomme ønskerne.

Hoteller:

Hotel Holiday Inn Express:

Ganske udmærket overnatningshotel beliggende tæt ved motorvejen. Komfortable værelser og flere elevatorer. Dejlig morgenmad og velfungerende internet. Ingen aftensmad på hotellet, men der er god mulighed for at spise hos naboen, ”Bäckerei Schmidt”, der ikke kun er bageri, der kan også købes et bredt sortiment af ganske udmærket mad. Alternativt kan man tilbagelægge de 2½ km ind til Schwabach centrum (rask spadseretur eller taxa), hvor der i den gamle bydel er adskillige restauranter.

Villa Quaranta: Som nævnt ovenfor et dejligt sted at bo m.h.t. faciliteterne. Man snyder sig selv, hvis man ikke medbringer badetøj og/eller idrætstøj. Hotellet er beliggende i forbindelse med offentlig park med anlagt mindre sø. I parken er der flere borde og bænke, så man kan sætte sig og evaluere dagen eller bare nyde et glas med nogen, man har lyst til at være sammen med. Der er indendørs svømmehal – også åbent for offentligheden – med termalske bade og dejligt store spa-områder. Ved siden af den indendørs svømmehal er der en meget veludstyret fitness-afdeling, der udmærket kunne være centret i en mindre dansk by. Udendørs er der en pænt stor svømmeafdeling omkranset af græsplæne. Også som nævnt er hotellet beliggende i et ikke særligt interessant nærområde, og det er et hotel, de fleste ville køre forbi, hvis man kørte mellem Verona og Gardasøen, men efter min opfattelse er det så absolut værd at bo på.

 

Restauranter:

Villa Quaranta har en fortrinlig restaurant med både udendørs og indendørs servering (udendørs selvsagt vejrafhængigt). Der kan vælges mellem et større udvalg af alt fra forretter over pasta, risotto og diverse kød- eller fiskeretter.

Ristorante L’Unico er vores spisested om tirsdagen, og det er et rigtig hyggeligt sted at runde en dag i Bardolino af. Stedet ejes af søskende-parret, Laura og Andrea, og et besøg hos Andrea har været en fast bestanddel af disse ture, så længe jeg har lavet dem – i starten var det på ”La Cross” i Garda, og i de senere år har det så været på restauranten i Bardolino. Der er også et glimrende hotel på samme matrikel, det har vi tidligere brugt på turene, men man er nu gået i kompagniskab med et par udlejningsbureauer, hvilket har gjort, at det – i hvert tilfælde i år – ikke var muligt at råde over tilstrækkeligt mange værelser til os, til at vi kunne bo der et par dage. Maden på L’Unico er typisk italiensk, og stemningen på stedet er altid god med mange lokale gæster, hvilket jo heller ikke er så skidt. Der bliver sædvanligvis sørget godt for os, så der er en hyggelig aften i vente.

Enoteca della Valpolicella er et hyggeligt lille spisested i vinlandet med god, traditionel mad. Der er mulighed for at smage flere forskellige vine glasvis, men ellers har stedet et rigtig godt udvalg på flaske. Jeg vælger en menu på stedet, det var ikke så ringe, da Anni og jeg var på besøg……..

 

Vinproducenter:

Le Marognole er debutant på vinrejserne. Producenten blev anbefalet af Venturini, og vi mødte indehaverne på Vinitaly i 2018, hvor både personerne og vinene gjorde et godt indtryk, ligesom jeg efterfølgende har været i kontakt med dem flere gange, så jeg er indtil videre helt tryg ved at besøge dem på turen. Vi besøger selvsagt stedet på forturen, og skulle noget ikke være i orden, finder vi et andet sted at besøge.

Ugolini er med for 2. gang på vinrejsen. Der er tale om et rigtig flot sted – en gammel ejendom, der er restaureret med sans for detaljerne. Vinene er af høj kvalitet, og der fremstilles 5 forskellige vine og hele 3 forskellige olivenolier på stedet. Der er kælet for tingene, og ejendommen ejes af en industrifamilie, der har vindyrkningen som en god sidebeskæftigelse, og der er ikke behov for at gå på kompromis med tingene

Venturini er med på programmet stort set hver gang, vi laver turen til Valpolicella. En flot stribe vine med et attraktivt pris-/kvalitetsforhold, ærketypiske og drikkevenlige vine. Venturini har gennem de senere år tilføjet et par vine i den i forvejen fine stribe, så der nu er en halv snes stykker. Der er også bygget til og renoveret på bygningsdelen, så der er sket meget siden de første besøg for ca. 15 år siden, hvor vi sad på bænke i tank-kælderen. Vinsmagningen ledsages af en dejlig pålægsbuffet fra Sapori del Portico, hvilket vi har fået gjort et par gange – hver gang med positiv respons fra gæsterne på turen.

Le Morette er med igen efter et par års pause. Ejendommen er en nyopført flot ejendom beliggende på landet syd for Gardasøen mellem Peschiera og Sirmione. Der fremstilles en stribe typiske Lugana-vine af rigtig god kvalitet, og stedet er et godt eksempel på, at vine fra Gardasøen kan være meget andet end bare ”turist-vine”. Stedet driver også en af ganske få ”børnehaver for vinstokke”, idet der podes og dyrkes spæde vinplanter af mange forskellige slags til salg over hele Italien.

Zyme er med for anden gang på vinturene, og det er af flere grunde et særligt sted. Selve vineriet er anlagt med respekt for omgivelserne; indehaveren Celestino har nære relationer til begge ”kult-producenter” i området Quintarelli og Dal Forno (har giftet sig ind i den ene familie og været konsulent for den anden; Celestino er en meget velanset konsulent og ønolog for mange andre producenter, og så laves der en stribe vine på stedet, der er ulig noget andet, vi kommer til at smage. Høj kvalitet og høje priser – men så absolut et besøg værd.

Lorenzo Begali har i lighed med Venturini været med som besøgssted på næsten alle ture. Det er et lille sted, og der fremstilles ikke så mange forskellige vine, men det, der laves, er traditionelle Valpolicella-vine af høj kvalitet. Stedet drives i dag af søskendeparret Tiliana og Giordano med hjælp af faderen, Lorenzo. Begali har for få år siden tilkøbt et mindre markstykke på Monte Masua, og husets vine er dejlige og gemmeegnede.

Tenuta Sant’Antonio har været med på hver eneste vintur til Valpolicella. Dels fordi gæsterne har været glade for at besøge stedet; dels fordi stedet ligger rigtig pænt, og turen dertil er god i dejligt vejr, men også fordi der laves en lang stribe drikkevenlige vine med et rigtig godt pris-/kvalitetsforhold. Der laves både Soave- og Valpolicellavin på ejendommen. Stedet drives af 4 brødre, og er det største sted, vi kommer til at besøge på turen.

Villa Corniole er en nyligt tilkommen producent på turen, men en producent, jeg er rigtig glad for at have fundet frem til. Vineriet er beliggende i de sydvendte Alper ca. 20 minutters kørsel øst for motorvejen op mod Brenner, turen derop er pæn, og der er en dejlig udsigt fra stedet. Norditalienske vine af rigtig høj kvalitet og et lille, familiedrevet sted, hvor hygge og gæstfrihed også er i højsædet.

Jeg er naturligvis klar til at svare på eventuelle spørgsmål du måtte have til turens program.

Scroll til toppen