Torrevento

Villa Corniole er beliggende i Cembra-dalen i Trento Alto Adige helt op mod Alperne, og huset - der producerer både stille og mousserende vine - kan føre sin historie langt tilbage, da det er et hus, der har arbejdet gennem flere generationer. Området er en del af det, der kaldes ”landet af helteagtig vindyrkning” på grund af de store udfordringer, der er både på temperaturgrænsen og m.h.t. skråningerne, det er meget begrænset, hvad der kan arbejdes med af maskiner sammenlignet med andre områder. Til gengæld er udbyttet så fremragende vine fra unik jordbund.

Adige-dalen blev skabt af is og vand, og Rotailana-plateauet er beliggende ved foden af de solrige Paganella- og Monte Mezzacorona-bjerge. Området er rigt på mineraler takket være floden Noce, der udspringer fra Dolomitterne og bringer vigtige næringsstoffer og mineraler med sig.

I dette område blev Teroldego-druen den første DOC i Trentino, og blev kaldt Prinsen af Trentino-vine, men også Lagrein og Pinot Grigio har fundet den perfekte jord til at udtrykke deres karakteristika.

Villa Corniole ejes og drives af Pellegrini-familien, og der lægges stor omhu i arbejdet lige fra det manuelle arbejde i markerne over omhyggeligt arbejde i kælderen af afsluttende med god kundepleje og imødekommenhed overfor den, der skal nyde produktet – kvalitet hele vejen igennem, og der er virkelig tale om en stribe vine, der udtrykker druernes personlighed sammenholdt med områdets karakteristika.

Cembra-dalen ligger i udkanten af Dolomitterne, og området er delvist af vulkansk oprindelse med meget porfyr, og området er derefter i en vis udstrækning modelleret af gletchere i sidste istid. I dalen løber så Avisio-floden, der også dels har været med til forme landskabet, dels er med til at påvirke klimaet i dalen. Avisio udspringer fra Marmolada-gletcheren, og løber til dalen gennem vild natur i kløfterne, hvorfra den bringer mineraler m.v. dalen er også påvirket af vinde i dalens fulde længde. Den varme vind Ora fra Gardasøen i eftermiddagstimerne om sommeren og den kolde Levegana-brise samt vindene fra Fiemme-dalen i nord, der af termiske årsager kommer til Cembra om natten, er alle med til at give mærkbare temperaturforskelle, hvilket giver et rigtig godt klima til vindyrkning.

Fra de kalkholdige skråninger på Monte Corona i Giovo – i en højde på over 800 meter over havet – op til klipperne over Avisio er der lavet over 700 km stenmure for at danne de nødvendige terrasser til vinmarkerne, og det er også et symbol på det store arbejde, der er med vindyrkning i området.

Müller Thurgau, Chardonnay, Gewürztraminer og Salisa Trento DOC er Villa Cornioles maksimale udtryk for dette område, mens f.eks. Teroldego nyder godt af det anderledes klima på Rotiliano-plateauet.

Alle druer – bade fra Cembra-dalen og Rotiliana-plateauet bliver nøje udvalgt og håndplukket. Transporten fra vinmark til vineri foregår så skånsomt som muligt for at sikre højest mulig druekvalitet, så druernes særkende og typicitet bedst muligt bevares.

Vineriet er blevet designet for bedst muligt at bevare en ideel temperatur, og falder naturligt ind i landskabet. Størstedelen af kælderen er anlagt under jordoverfladen, og der er store kølige rum samt temperaturkontrollede rum til at sikre druekvaliteten under vinifikationen. Man bruger tyngdekraft til at få mosten direkte i gæringstankene, så brug af pumper undgås. Kælderen er en unik størrelse, og der er bl.a. en udskæring i klippen, så man kan se klippegrunden i Cembra-dalen. Her lagres en del af vinen ved en konstant temperatur, der sikrer den bedst mulige udvikling.

Villa Corniole går ind for bæredygtig vindyrkning for at sikre, at der ikke drives rovdrift på området ved udpining af jorden; man bruger alternativer til (f.eks. ”sexuel forvirring” af skadedyr, ingen herbicider o.s.v.). Der drypvandes ved behov, og de nyligt anlagte solfangere gør vineriet selvforsynende med elektricitet næsten året rundt.

Der er en flot udsigt over området fra vineriet, man kan bl.a. se Monte Bondone overfor Paganella; Brenta-Dolomitterne samt Monte Corona – det er ligeledes muligt at se en hel del af de ovenfor nævnte muromkransede terrasser. Der er opført en ny smageterrasse, hvor det i godt vejr er et ideelt sted at smage husets vine i afslappet stemning, mens man nyder udsigten.

Torrevento logo.png
Torrevento-È-Arte-Puglia-IGT-Bianco.jpg
 

Puglia Bianco IGT ”E Arte Bianco”

Fremstillet af blanding af Trebbiano, Chardonnay og Bombino Bianco fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i slutningen af august / begyndelsen af september. Der presses let, og gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 3 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske, inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 11,5%. Vinen fremstår strågul, duften er fin og delikat og smagen frisk og behagelig. Vinen serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til dampet og grillet fisk, østers, muslinger, delikate supper og hvidt kød. Vinen drikkes ung.

Intropris kr. 42,- pr. flaske

 
 

Puglia Bianco IGT ” E Arte Verdeca”

Fremstillet af 100% Verdeca fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i starten af september. Der presses let, og gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske, inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 11,5%. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf, bouqueten er fin og delikat, og smagen er frisk med frugtige noter og behagelig syre. Vinen serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til dampet eller grillet fisk eller skaldyr. Vinen drikkes ung.

Intropris kr. 47,- pr. flaske

 
 

Castel del Monte DOC ”Pezzapiana”

Fremstillet af blanding af Bombino Bianco og Pampanuto fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOC-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig, alluvial og med medium tekstur, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Opbindingsformen er Spurred Cordon. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i midten af september. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 3 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 12%. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf, duften er fin og delikat med noter af vilde blomster, smagen er tør, blød og rund med noter af eksotiske frugter. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til dampet og grillet fisk og skaldyr.

Intropris kr. 53,- pr. flaske

 
 

Puglia Bianco IGT Fiano ”Torre del Falco”

Fremstillet af 100% Fiano fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i starten af september. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf, duften er fin og delikat med noter af vilde blomster og frugt, smagen er intens og frisk. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til dampet og grillet fisk samt skaldyr. Drikkes ung.

Intropris kr. 60,- pr. flaske

 

Puglia Bianco IGT ”Bacca Rara”

Fremstillet af blanding af Bombino Bianco og Chardonnay fra marker i 450 – 500 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalkholdig. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 5.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 8 tons druer/ha. Der høstes manuelt, normalt i midten af september. Der presses let, hvorefter der gæres under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltanke, 6 måneder i barriques afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%. Vinen fremstår strågul med gyldne strejf, duften er fin med noter af vilde blomster og eksotisk frugt, smagen er tør, blød og rund med mindelser om eksotisk frugt. Serveres bedst ved 10 – 12 grader, og udover at være en flot ledsager til retter med fisk og lyst kød, er det også en hvidvin, der er flot efter måltidet uden mad til. (88 points hos Luca Maroni 2018)

Intropris kr. 92,- pr. flaske

 
 

Castel del Monte DOC Rosato “Primaronda”

Fremstillet af 100% Bombino Nero fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOC-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig, alluvial og med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i slutningen af september / starten af oktober. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12%. Vinen fremstår pink med lyse purpurglimt, duften er frugtig og smagen er balanceret, fyldig, rund med noter af eksotiske frugter. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til hele måltidet, hvis det ikke er for tungt, ellers til supper, hvidt kød og delikate oste.

Intropris kr. 53,- pr. flaske

 
 

Castel del Monte Bombino Nero DOCG “Veritas”

Fremstillet af 100% Bombino Nero fra marker i 400 – 500 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOCG-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 10 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i starten af oktober. Der presses let, og gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca.  4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 12%. Vinen fremstår intens pink, duften er frugtig med mindelser om bær, smagen er fyldig, behageligt balanceret, blød og rund. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til hele måltidet, hvis det ikke er for tungt, ellers til supper, hvidt kød og delikate oste. (Bombino Nero Castel del Monte er eneste rosé-vin i Italien med DOCG-status)

Intropris kr. 67,- pr. flaske

 
 

Puglia Rosso IGT ”E Arte Rosso”

Fremstillet af blanding af Sangiovese, Merlot og Primitivo fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i første halvdel af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske, inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 12%. Vinen fremstår lyst rubinrød, duften er frugtig med mindelser om bær, og smagen er rund, blød og fyldig. Vinen serveres bedst ved 16 – 18 grader som ledsager til hele måltidet – også hvidt kød og grøntsager samt ikke for kraftige oste.

Intropris kr. 42,- pr. flaske

 

Puglia Rosso IGT “E Arte Negroamaro”

Fremstillet af 100% Negroamaro fra marker i ca. 50 m’s højde i Salento-området i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9-10 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted med temperaturkontrol med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%. Vinen fremstår dybt rubinrød, og med alderen udvikler den orange strejf, duften er intens og fyldig, smagen er afbalanceret, fyldig med noter af røde bær. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, hårde oste og salami. (88 points hos Wine Spectator)

Intropris kr. 47,- pr. flaske

 
 

Puglia Rosso IGT ”E Arte Nero di Troia”

Fremstillet af 100% Nero di Troia fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i slutningen af oktober. Gæringen finder sted under temperaturkontrol med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 10 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske, inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%. Vinen fremstår dybt rubinrød med purpurstrejf, duften er intens og fyldig med noter af hindbær og blåbær, smagen er fyldig med god ”krop”, robust og med behagelige tanniner. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami.

Intropris kr. 47,- pr. flaske

 
 

Puglia Rosso IGT ”E Arte Primitivo”

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i Mandurien og Sava i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9 – 10 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske, inden den frigives. Normalt alkoholindhold ca. 13%. Vinen fremstår dybt rubinrød med purpurstrejf, der udvikler sig til granatrød med alderen, duften er intens, fyldig og krydret, smagen er afbalanceret, fyldig med let sødlige noter. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami.

Intropris kr. 47,- pr. flaske

 
 

Castel del Monte DOC Rosso ”Bolonero”

Fremstillet af blanding af Nero di Troia og Aglianico fra marker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOC-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig, alluvial og med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.200 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i sidste halvdel af oktober. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltank med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltank efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12,5%. Vinen fremstår rubinrød udviklende sig til granatrød ved lagring, duften er fyldig og krydret med noter af bær, smagen er behagelig, fyldig og velafbalanceret. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami. (Oscar for pris-/kvalitetsforholdet hos Doctor Wine 2018, 92 points hos Luca Maroni 2018 og Guldmedalje ved Berliner Wine Trophy 2018)

Intropris kr. 53,- pr. flaske

 

Puglia Rosso IGT Nero di Troia – Primitivo “Infinitum”

Fremstillet af blanding af Nero di Troia og Primitivo fra marker i 50 – 400 m’s højde i det centrale Tarantino i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltank efterfulgt af nogle måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold 13%. Vinen fremstår rubinrød med purpurstrejf, duften er frisk og intens med krydrede noter, smagen er rund, blød og med mindelser om røde bær. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami. (Guldmedalje ved Berliner Trophy 2017)

Intropris kr. 53,- pr. flaske

 
 

Puglia Rosso IGT Primitivo “Infinitum”

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i 50 – 100 m’s højde i den centrale del af Tarantino i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltanke efterfulgt af nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%. Vinen fremstår rubinrød med purpurstrejf, duften er frisk og intens med krydrede noter, smagen er rund, blød og behagelig. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami. (90 points hos Luca Maroni 2018)

Intropris kr. 54,- pr. flaske

 

Salice Salentino Rosso DOC “Faneros”

Fremstillet af blanding af Negroamaro og Malvasia Nera fra marker i ca. 50 m’s højde i Salice Salentino DOC-området i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 10 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted midt i september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 10 måneder i ståltanke efterfulgt af nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%. Vinen fremstår dybt rubinrød, duften er intens og fyldig, smagen er velafbalanceret og fyldig. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til stegt hvidt og rødt kød, fjerkræ, hårde oste og salami. (Sølvmedalje ved MundusVini 2016)

Intropris kr. 58,- pr. flaske

 
 

Puglia Rosso IGT Nero di Troia “Torre del Falco”

Fremstillet af 100% Nero di Troia fra marker i 350 – 450 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i slutningen af oktober. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 10 måneder i ståltanke efterfulgt af nogle måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 13%. Vinen fremstår dybt rubinrød med markante purpurstrejf, duften er intens og fyldig med mindelser om hindbær og blåbær, smagen er fyldig, rund med god krop, robust med behagelige tanniner. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami. (Oscar for pris-/kvalitetsforhold i Gambero Rosso Berebene 2018, 94 points hos Luca Maroni 2018)

Intropris kr. 60,- pr. flaske

 

Puglia Rosso IGT Appassimento ”Passione Reale”

Fremstillet af blanding af Primitivo og Nero di Troia fra marker i 50 – 450 m’s højde i Murge og Primitivo-zonen i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9½ tons druer/ha. Der høstes sent, efter at druerne har gennemgået let tørring på stokkene. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke og nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%. Vinen fremstår dybt rubinrød med purpurstrejf, duften er intens, fyldig og med kryddernoter, smagen er balanceret, fyldig med let sødlige noter. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami. (92 points hos Luca Maroni 2018)

Intropris kr. 61,- pr. flaske

 
 

Salice Salentino Rosso Riserva DOC “Sine Nome”

Fremstillet af blanding af Negroamaro og Malvasia Nera fra marker i ca. 50 m’s højde i Salice Salentino DOC-området i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted midt i september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 6 måneder i ståltanke, ca. 1 år i træfade afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13,5%. Vinen fremstår dybt rubinrød med granatfarvede strejf, duften er intens og fyldig, smagen er harmonisk, stor krop og afbalanceret. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til stege, vildt, hårde og modne oste – eller som et glas efter måltidet. (Guldmedalje ved Berliner Wein Trophy 2018, Guldmedalje ved MundusVini 2018, 88 points hos Luca Maroni 2018)

Intropris kr. 67,- pr. flaske

 

Primitivo di Manduria DOC “Ghenos”

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i ca. 50 m’s højde i Primitivo di Manduria DOC-området i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 6.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 7 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 10 måneder i ståltanke, 6 måneder i barriques afsluttende med nogle måneders flaskelagring inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 14%. Vinen fremstår dybt rubinrød, duften er intens og fyldig, smagen er fyldig og i god balance. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til stegt rødt kød, hårde oste og salami. (90 points hos Luca Maroni 2018, Guldmedalje ved Concours Vinagora 2017, Sølvmedalje ved Mundusvini 2018)

Intropris kr. 70,-

 
 

Castel del Monte DOCG Rosso Riserva “Vigna Pedale”

Fremstillet af 100% Nero di Troia fra marker i 400 – 500 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOCG-området i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 9 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i slutningen af oktober / starten af november. Gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke, ca. 1 år i træfade afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13%. Vinen fremstår dybt rubinrød med granatrøde strejf, duften er intens og fyldig med noter af røde bær, smagen er fyldig, stor krop, afbalanceret og med krydrede noter. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami – men er også en dejlig ”After Dinner-vin”. (3 glas i Gambero Rosso 2018, Puglias bedste vin i Tastevin AIS Vitae Guide 2018)

Intropris kr. 86,- pr. flaske

 

Primitivo di Manduria DOC “Since 1913”

Fremstillet af 100% Primitivo fra marker i ca. 50 m’s højde i det centrale Primitivo di Manduria DOC-område i Apulien. Jorden er lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Apulisk Gobelet, og plantetætheden er ca. 6.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 7 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i midten af september. Gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 10 måneder i ståltanke, ca. 6 måneder i barriques afsluttende med nogle måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 14,5%. Vinen fremstår dybt rubinrød, duften er intens og fyldig, smagen er afbalanceret og fyldig med god krop. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til stegt rødt kød, hårde oste og salami. (Best Wine og 94 points hos Luca Maroni 2018, Guldmedalje ved Frankfurter Int. Trophy 2017, Guldmedalje ved Berliner Wein Trophy 2018, Guldmedalje ved Mundusvini 2018)

Intropris kr. 109,-

 
 

Puglia Rosso IGT “Kebir”

Fremstillet af blanding af Nero di Troia og Cabernet Sauvignon fra marker i 400 – 500 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 5.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 8 tons druer/ha. Der høstes manuelt, normalt midt i oktober. Gæringen finder sted med lang maceration (udblødning af skindet) under temperaturkontrol i ståltanke. Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke, ca. 1 år i barriques samt nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13,5%. Vinen fremstår dybt rubinrød med granatfarvede strejf, duften er behagelig og frugtig med noter af vanilje, smagen er fyldig og afbalanceret med stor krop, krydret og vedvarende. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, stege, vildt, modne oste og salami – er også dejlig uden mad til efter måltidet. (90 points hos Luca Maroni 2018, Guldmedalje ved Frankfurter Int. Trophy 2017)

Intropris kr. 109,-

 

Castel del Monte DOCG Rosso Riserva “Ottagono”

Fremstillet af 100% Nero di Troia fra mark i 480 m’s højde i bakkerne i Castel del Monte DOCG-området i Apulien. Der er tale om en enkeltmarksvin fra marken ”Piana di San Giuseppe”. Jordbunden er kalkholdig klippe. Opbindingsformerne er Spurred Cordon og Guyot, plantetætheden er ca. 3.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 6 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i begyndelsen af november. Gæringen finder sted i ståltanke under temperaturkontrol med lang maceration (udblødning af skindet). Vinen lagres ca. 8 måneder i cementfade, ca. 1 år i træfade og nogle måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 13,5%. Vinen fremstår meget mørkt rubinrød med purpurstrejf, duften er fyldig og vedvarende med noter af krydderier og mørke bær, smagen er fyldig, rund, lang med stor frugt. Serveres bedst ved 18 – 20 grader som ledsager til rødt kød, lam, stege, vildt, modne oste og afskåret pålæg – men er også skøn som ”meditationsvin”. (3 glas i Gambero Rosso 2017, Corona i Vinibuoni d’Italia Guide 2018, 90 points hos Luca Maroni 2018, Gran Gold ved Frankfurter Int. Trophy 2017)

Intropris kr. 127,- pr. flaske

 
 

Moscato di Trani DOC Dolce Naturale “Dulcis in Fundo”

Fremstillet af 100% Moscato Reale di Trani fra vinmarker i ca. 300 m’s højde i Moscato di Trani DOC-området i Apulien. Jorden er alluvial med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 5.000 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 6 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i slutningen af september efter let tørring af druerne på stokkene. Presses let, hvorefter gæringen finder sted under temperaturkontrol i ståltanke – gæringen afbrydes for at bevare sødme i vinen. Vinen lagres ca. 8 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelsen. Normalt alkoholindhold ca. 12,5% - restsukkerindhold ca. 70 gr/l. Vinen fremstår strågul med gyldne strejf, duften er intens og Muscat-typisk, smagen er sød, velafbalanceret med noter af eksotiske frugter. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til kager, tærter og andre desserter – er dog også skøn som ”meditationsvin. (1.-plads ved 9. udgave af Dolce Puglia – AIS Puglia)

Intropris kr. 72,- pr. flaske (½ liter)

 

Puglia Bianco IGT Frizzante ”Maremosso”

Fremstillet af 100% Bombino Bianco fra vinmarker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i starten af september. Der presses let, hvorefter der gæres i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 11%. Vinen fremstår strågul med grønlige strejf, duften er fin og delikat med noter af vilde blomster, smagen er frisk og frugtig med behagelig syre. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som aperitif eller som ledsager til dampet eller grillet fisk eller skaldyr.

Intropris kr. 55,- pr. flaske

 
 

Puglia Rosato IGT Frizzante ”Maremosso”

Fremstillet af 100% Bombino Nero fra vinmarker i 350 – 400 m’s højde i bakkerne nord for Bari i Apulien. Jorden er kalk- og lerholdig med medium tekstur. Opbindingsformen er Spurred Cordon, og plantetætheden er ca. 4.500 stokke/ha. Udbyttet begrænses til ca. 11 tons druer/ha. Høsten finder normalt sted i starten af oktober. Der presses let, hvorefter der gæres i ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres ca. 4 måneder i ståltanke efterfulgt af et par måneder i flaske inden frigivelse. Normalt alkoholindhold ca. 11%. Vinen fremstår pink med lyse purpurstrejf, duften er frugtig, smagen er fyldig, rund med noter af eksotisk frugt og behageligt balanceret. Serveres bedst ved 8 – 10 grader som ledsager til hele måltidet eller til suppe, hvidt kød, ost og pizza.

Intropris kr. 55,- pr. flaske